Fantasztikus!!!!! Egyszerű elkészíteni és sokkal jobb mint sok bolti forgalomban kapható kő kemény gyurma.
Íme a recept:
fél kiló liszt,
6 dl víz,
4 evőkanál só,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál borkősav vagy citromsav,
ételszínezék vagy bármilyen természetes színezőanyag (pirospaprika, céklalé stb...)
Közepes lángon elkezdjük főzni, folyamatosan kevergetjük, majd ha összeáll kihűtjük.
Ezután jól összegyúrjuk, és csak gyúrjuk, gyúrjuk....
Nylon zacskóban, légmentesen tárolva hónapokig eláll.
Látszik, hogy az én kis drága keresztfiam is imádta.

Ez aztán a jó ötlet, köszönöm szépen!
VálaszTörlésNagyon szép a blogod, gratulálok!
Köszönöm, hogy regisztráltál, mint rendszeres olvasóm, köszöntelek szeretettel!
Reiner Rita
Köszönöm szépen!!!! Nagyon szeretem figyelni a blogod, sok érdekeset olvastam már rajta.
VálaszTörlés